رفع مشکلات صنایع راکد ضرورت امروز اقتصاد ایران
تعداد واحدهای صنعتی راکد در کشور در حال حاضر به میزانی است که در صورت فعال شدن این واحدها، تعداد زیادی از افراد جویای کار میتوانند شغل مناسبی برای خود پیدا کنند.
تعداد واحدهای صنعتی راکد در کشور در حال حاضر به میزانی است که در صورت فعال شدن این واحدها، تعداد زیادی از افراد جویای کار میتوانند شغل مناسبی برای خود پیدا کنند.
در این شرایط باید دید به چه علت این واحدهای راکد با مشکل روبرو شدهاند؟ بسیاری از این واحدها به دلایلی همچون معضلات بانکی و مالیاتی با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکنند و کار برخی از آنها به تعطیلی کشیده شده است.
برای نجات این واحدهای صنعتی از دام مشکلات، نیاز است تدابیری ویژه اندیشیده شود تا علاوه بر راهاندازی مجدد صنایع راکد یا ایجاد فعالیت در ظرفیتهای ازکارافتاده تولید، شرایط ایجاد و تثبیت اشتغال برای برخی از جوانان کشور فراهم شود.
در گام نخست نیاز است واحدهای تعطیل با نیمه تعطیل صنعتی بهطور دقیق شناسایی شوند و دلایل مشکلات آنها شناسایی شود، پس از استخراج مشکلات، میتوان با دستهبندی دقیق مشکلات و شناسایی ریشه مسائل، در جهت رفع آنها اقدامات لازم را انجام داد..برخی مشکلات واحدهای صنعتی مرتبط با مسائل بانکی است، در این ز مینه میتوان با انجام برخی اقدامات به رفع معضلات کمک کرد، البته شورای گفتگو و ستاد تسهیل تلاش میکنند در جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی با بانکها اقدام کنند و تعاملات سازندهای ایجاد کنند؛ تا امروز برخی مشکلات جامعه صنعت و تولید با برگزاری این نشستهای تخصصی برطرف شده است اما همچنان در این زمینه جای کار بسیاری است تا بتوان شرایط را به شکل مناسبتری ساماندهی کرد.
در این خصوص فعالیتهای دیگری نیز میتوان انجام داد، برای نمونه ایجاد شرایط مناسب برای تسهیل تعاملات نظام بانکی و جامعه صنعت و تولید ضروری است، علاوه بر این، رسیدگی به مشکلات مرتبط با نظام مالیاتی و بیمهای واحدهای صنعتی و تولیدی نیز ضروری به نظر میرسد.
در این خصوص، ایجاد کارگروههای تخصصی اورژانسی برای رفع مشکلات لازم است، لذا میطلبد خبرگان این بخشها در تعاملات سازنده با یکدیگر به فکر رفع مشکلات باشند و تلاش کنند مشکلات به کمترین میزان ممکن برسد.
نوسازی و تکمیل زنجیره تولید برخی صنایع نیز باید با دقت بیشتری پیگیری شود، برای نمونه صنایع بزرگی همچون نساجی در استان اصفهان ظرفیتهای ویژهای برای رشد و توسعه دارند اما برای حرکت در مسیر موفقیت، نیاز به ماشینآلات و تکنولوژی روز دارند تا بتوانند با بهرهوری مناسب و استفاده از علم روز، به تولید بپردازند و هزینه تمام شده خود را کاهش دهند.ایجاد ارتباط مناسب بین صنایع راکد و نیمه تعطیل با شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز میتواند به رفع برخی مسائل و مشکلات در این بخش کمک شایانی داشته باشد، لذا ضروری است فهرستی از نیازهای صنایع و تولیدکنندگان در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد تا بتوانند با بهترین شرایط به رفع مشکلات و نیازهای صنعت و تولید کشور کمک کنند.
درهرصورت به نظر میرسد راه برای رفع مشکلات صنایع راکد و نیمه تعطیل میتواند باز باشد و از این شرایط به بهترین شکل برای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات بهره لازم را برد.